Få et bedre overblik over din økonomi

Samlet lån et sted

For de fleste af os giver det ro i maven, at vi har styr på vores økonomi. Når man har lagt et budget og ved præcis, hvor meget man afdrager hver måned på sit lån, så ved man også, hvad man har til overs at leve for.

Det kan være fristende eller nødvendigt at optage forskellige forbrugslån, hvis man eksempelvis står og mangler penge til en ny computer, nye møbler, eller man gerne vil ud at rejse. Forbrugslån eller kviklån, som de også kaldes, er nemme at optage, men de er også dyre, fordi renter og gebyrer er høje. Har man flere forbrugslån, kan det derfor hurtigt blive omkostningsfuldt, men der er penge at spare, hvis man i stedet får et samlelån.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån betyder, at man optager et Samlet lån et sted hos en låneudbyder. Når lånet udbetales, så bruger man det til at indfri alle sine mindre forbrugslån. Dermed slipper man for at skulle betale renter og gebyrer på flere lån, men kan nøjes med at afdrage på sit samlelån. Der findes flere låneudbydere på markedet, som tilbyder samlelån, og man kan ansøge online.

Hvor meget kan man låne?

Man kan fx låne mellem 30.000 – 500.000 kroner og den variable rente ligger et sted mellem 4,95 – 19,95 %. Jo bedre en økonomi man har, jo nemmere er det at blive godkendt til et samlelån. Man skal være over 18 år og må ikke stå i RKI. Vi anbefaler, at man indhenter 3-5 lånetilbud hos forskellige låneudbydere, så man kan finde frem til det billigste lån. Man sammenligner renter, gebyrer og de årlige omkostninger (ÅOP).

Samlelån uden sikkerhed

Det er muligt at få et samlelån uden at stille sikkerhed i form af fast ejendom, bil eller lignende. Man skal blot dokumentere en fast indtægt, så det er realistisk, at man kan tilbagebetale lånet. Løbetiden kan variere, og jo hurtigere man afdrager, jo billigere er det.

Lav et budget

Før man ansøger om et samlelån er det en god ide at opstille et budget over indtægter og udgifter. På den måde kan man se, hvor meget man har råd til at afdrage på sit samlelån hver måned. Man ansøger om samlelånet online, og godkendelsesprocessen går stærkt, ofte får man svar inden for et par timer eller et døgn. Når man er godkendt til lånet overføres pengene til ens bankkonto i løbet af få dage.